Thursday, March 16, 2006

Rothschild

George soros'un Quantum Fonu'nun olağanüstü performansını yal­nızca spekülasyon oyunlarıyla açıklamak zor. Bu ünlü para sihirbazı­nın gelişmiş ülkeler dahil olmak üzere çok üst düzeyde istihbaratlar aldığını, kamuoyuna yansıyan operasyonları gösteriyor. Örneğin; İngiliz sterlininin devalüe edileceğini önceden bilip po­zisyon değiştirmesi, Rusya'ya yaptığı devalüasyon çağrısının hemen ardın­dan hükümetin aksi yöndeki açıkla­malarına rağmen rublenin değer kay­betmesi gibi... Bu noktada Soros'un Rothschild bağlantısına bakmakta ya­rar var. Soros'a ait Quantum Fo­nu'nun bazı yöneticileri Rothschild şir­ketlerinde çalışıyor. Soros'un altın spe­külasyonlarını da bu aile ile birlikte yaptığı ileri sürülüyor. Rothschildler bu ilişkinin karşılığını istihbaratlarını Soros'la paylaşarak ödüyor. Sırlarla dolu bu ailenin İngiliz ve Amerikan gizli servislerine maddi destek sağladı­ğı, operasyonlarına yardımcı olduğu dış basında gündeme gelmişti.
Quantum nasıl doğdu?
Resmi hikayeye göre; 1930 yılında Macaristan'da Musevi bir ailenin ço­cuğu olarak dünyaya gelen George Soros, 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının Yahudilere karşı başlattığı zulümden kaçar. Önce Londra ekonomi eğitimi alır, 50'li yıllard amerika'ya yerleşir. Amerikan Finans merkezi Wall Street'te 20 yıllık kariyeri sönük geçer. Daha sonra vadeli işlemler piyasasında spekülatif hareketlerden para kazanmayı öğrenir. Bir süre sonra, Hollanda Batı Hint Adaları’ndan (Dutch West Indies) yönetilen ve bir grup yatırım fonundan oluşan quantum Fonu nu kurar. Hollanda antilleri, tam bir vergi cennetidir. Fon kurulduğu 1969 yılından bu güne 2000 kat değer kazanarak inanılması güç bir başarı kazanır. Soros, Quantum yönetimine, Amerikan hükümetlerinin denetimi dışında kalmak için hiçbir Amerikalıyı getirmedi. Fon yöneticileri İsviçre ve İtalyan finansçıların garip bir karışımı.
Kim bu Rothschildler?
200 yıl önce 'ticarete' başlayan aileyi bazı tarihçiler 'Avrupa'nın dikatatörleri' diye tanımlıyor.
Alman asıllı Musevi bankerler ailesi... Servetleri (2000 başında) 3 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor. 1800’lü yılların başında Almanya'nın ticari merkezlerinden Frankfurt’ta ticari hayatlarına başlayan Rothschildler saray eşrafına girerek kısa zamanda büyük paralar kazandılar.Fransız ordularından kaçan Alman prensinin hazinesini çok defalar Rothschildler’e emanet ettiği, ailenin bu fırsatı kullanarak servet edindiği iddialar arasında. Rothschildler o yıllarda yapılan savaşlarda, düşman tarafları destekleyerek savaşın ardından büyük rantlar elde ettiler. Savaş tazminatları Rothschildler'in bankaları üzerinden ödendi. Savaş sırasında borç verdikleri ülkelerin altyapı projelerinden de önemli paylar aldılar. Aile üyeleri çeşitli ülkelerin ticari merkezle dağıldı. Ancak bağlarını hiç koparmadılar.
Alman tarihçi Werner Sombart, 'Jews and Modern Kapitalizm' adlı kitabında "1820 sonrasın dönem Rothschildler’in çağı olarak bilinir" diyor. Sombart, yüzyılın ortasında Avrupa’da tek gücün Rothschildler olduğunun genel bir inanç haline geldiğini belirtiyor. Tarihçi - yazar John Reeves ise Rothschildler'i anlatan kitabında etkileri o kadar güçlüydü ki, hiçbir savaş Rothschildler'in yardımı olmadan gerçekleşemezdi. Politika ve ticaret dünyasında öyle güçlü bir pozisyona yükseldiler ki, bir anlamda Avrupanın diktatörleri oldular" diyor.
Her alanda tekel
Rothschildler Yahudi bankerler arasında hiyerarşinin en tepesinde görünüyorlar. Dünya bankacılık, maden, petrol ve telekom alanla­rında neredeyse tekel ko­numdalar. 1900'lü yıllar­da aile, Rusya petrolleri­nin önemli üreticisiydi.
Eti Holding Başmüfet­tişi Galip Türkmen'in yaptığı araştırma, Roths­childler'in telekom sektö­ründe dünya tekeli olduğunu ortaya koyuyor. Türkmen'in Denetim Dergisi'nde yayınlanan araştırmasın­da; telekomda özelleştirme rüzgarını Rothschildler ve çevresinde kurulu finans ağının gerçekleştirdiği, tüm dün­yada telekomların belli plan çerçeve­sinde birbirine entegre edildiği yer alı­yor. Rothschildler OECD, IMF gibi kuruluşlar aracılığıyla telekom özelleş­tirmesini empoze ediyor. Tek dünya devleti kurma hayalinde olanların, te­lekomünikasyon sistemine sahip olma­dan bunu başaramayacağını anlatan Türkmen, Rothschildler'in, ulusal tele­komünikasyon sistemlerini entegre edecekleri global bir yapı oluşturduklarını belirtiyor.İletişim, internet ağları, e-ticaret gibi vazgeçilmez hizmetleriyle telekomüni­kasyon sistemi, stratejik öneminin ya­nında, bankalara sürekli para akışı sağlaması açısından da çok değerli. (Soros, Türk Telekom'un özelleştiril­mesiyle ilgilendiğini açıklamıştı.)
Tuncay Mollaveisoğlu - 2004/10 nokta

0 Comments:

Post a Comment

<< Home