Thursday, January 17, 2008

Coşkun

Çoşkun Önal, 86 doğumlu, aynı yıl doğmuşuz. ne ego var adamda ne hırs ne stress. pamuk gibi bir adam. iyiliğinden başka birşey görmemiş kimse. senin hor görüp konuşmadığın güvenlikçiyle kanka, hor görülüp konuşamadığın prof la enseye tokat göte parmak. böyle bir şeytan tüyü var adamda. yüzünde tebessümsüz bir an yok. solak. çok karizma tutuyor kalemi. abisi var aynı ona benziyor, bazen onu sokuyor sınavlarda yerine :) kırmızı mı desem turuncu mu desem bi çeşit güneş gözlüğü var, numaralı. 80'lerden gelmiş gibi duruyor :) babası kamyoncu, babası felç geçirince kendi geçiyor işin başına. küçücük yaşına bakmadan diyar diyar geziyor ülkeyi. belki bundan dolayı tipi bizlerden büyük gösteriyor biraz. 20lerinin ortasında, otuzuna yakın gibi gösteriyor. MAN çıkartmalı bir yeleği var üstünden çıkartmadığı. ve kim bilir daha aklıma gelmeyen neler neler. halbuki daha tanışalı bir yıl olmuş. iyi ki dönem tekrarı almışım da böyle bi adamı tanımışım dedirten cinsten biri.

tüm bu tanımlamara geçmiş zaman eki olan "-dı" yı koymak o kadar gücüme gidiyor ki, 2 tane orospu çocuğunun sana kıyması o kadar canımı yakıyor ki, ağlayamıyorum.
kimi zaman beni dertlere giriftar eyleyen zatı muhteremdir bu çoşkun. adı gibi çoşkun olup, 21 yıla 21 asır sığdıran yiğittir çoşkun. ölümün bize o kadar da uzak olmadığını, aynı zamanda ölümün bir ayrılık da olmadığını, birini maddi olarak hissedemezken manevi olarak ne kadar çok hissedilebileceğinin kanıtıdır çoşkun.
Aslandır, koçtur Coşkun!
çok bişey kalmadı abi, bir gün daha eksilttik takvimden, sen bize arkalardan yer kapıgoy mahşerde :')

0 Comments:

Post a Comment

<< Home